Transportul masinilor de ambalare

cutii carton

Transportul in siguranta al masinilor de ambalat este foarte important atat pentru furnizor cat si pentru cumparator. Odata ca ati achizitionat o masina de ambalat, este important sa stiti ca aceasta va si ajunge in siguranta si in stare perfecta de functionare la destinatie.

In cazul in care transportul depinde de dvs. si nu de o firma specializata, asigurati-va asupra catorba aspecte simple dar esentiale.

Elemente de siguranta

  • nu depozitati utilajul in apropierea oricaror materiale periculoase ce se pot varsa, cadea sau rasturna peste utilaj.
  • masina de ambalat trebuie legata si securizata foarte bine in interiorul camionului astfel incat aceasta sa nu isi modifice pozitia indiferent de manevrele pe care automobilul le face.
  • este important ca margnile masinii sa nu fie vatamate, parti esentiale putand fi afectate fara a se observa imediat acest lucru.

Transportul masinilor de paletizat

Paletizoarele trebuie intotdeauna transportate demontate! Este atat mai sigur cat si mai eficient datorita spatiului mic pe care il ocupa. Paletizoarele au cateva elemente “sensibile” la transporturi, cum ar fi platforma de lucru care terbuie protejata de orice lovituri si socuri.

Transportul masinilor termocontractibile

In cazul acestor masini, trebuiesc securizate toate elementele masinii care sunt reglabile sau isi pot modifica pozitia. Inainte de transport, capacul trebuie legat in pozitia : inchis. Sertarul trebuie securizat in o pozitie fixa. Intregul utilaj trebui blocat in o pozitie cat mai static posibila.

Sfaturi pentru securitate

Pentru protectie sporita, puteti proteja utilajele prin folia cu bule sau bucati de carton la colturile acestora. Cheia unui transport de utilaje reusit este Atentia !

This entry was posted in articole and tagged , , , . Bookmark the permalink.