Repara vechiul utilaj sau cumpara unul nou??

In perioada de criza economica toate companiile incearca sa isi reduca cat pot de mult costurile.
Daca detineti o firma care produce sau distribuie bunuri de orice fel , ce necesita ambalare sau sigilare, stiti foarte bine ca aceste utilaje au nevoie periodic de intretinere sau mentenanta.

Dar ce se intampla cand un utilaj ajunge intr-un punct in care reparatia ar atrage cu sine mai multe cheltuieli decat economii?

In general, durata de viata a unui utialaj de mici dimenisiuni poate varia intre 1 si 4 ani. Dupa expirarea acestei perioade, in cazul in care apar defectiuni, prima varianta ar fi o reparatie.
Sunt inca cateva aspecte ce trebuie sa le luati in calcul pentru a va asigura ca nu cumva, dorind sa faceti o economie, sa realizati de fapt o cheltuiala in plus.

Cereti o evaluare a utilajului

Primul lucru pe care puteti sa il faceti este sa gasiti un expert in domeniu care va poate evalua o reparatie asupra utilajului. Solicitati si o estimare de viata pentru utilaj in urma efectuarii reparatiei, sau chiar posibilitatea de a oferi garantie pentru serviciile prestate.
Chiar daca evaluarea reparatiei nu pare una costisitoare, nu uitati ca dvs. sunteti cel care ia decizia finala. Puneti in balanta toate informatiile si incercati sa va dati singur seama ce ar fi mai avantajos.

Luati in considerare orele de lucru ale masinii

Inainte de a re-pune un utilaj stricat in functiune,luati in considerare si orele de munca la care acesta va fi supus zilnic. Este mult mai probabil ca utilajele ce sunt folosite intre 4-8 ore pe zi sa aiba o durata de viata mai lunga fara noi defectiuni,decat cele ce lucreaza pana la 22-23 de ore pe zi. In cazult utilajelor foarte solicitate, cel mai bun lucru ar fi achizitionarea unui model nou, daca acest lucru este posibil.

Interesati-va daca exista oferte de buy-back

Daca in urma evaluarii costurilor ajungeti la concluzia ca o reparatie va avantajeaza economic atunci va puteti considera norocos. Daca insa va decideti sa cumparati o noua masina de ambalat, intrebati furnizorul daca aveti posibilitatea de a obtine o reducere la noul sistem, in schimbul celui vechi. De multe ori desi o masina de ambalat nu mai functioneaza,este posibil ca aceasta sa aiba in interiorul sau piese functionale pe care un producator le puate pune in valoare.Astfel, decat sa ramaneti cu un utilaj de care nu va puteti folosi in nici un fel, si care tot ce va face este sa va ocupe spatiul din depozit, veti obtine un castig imediat in urma cedarii lui.

Intrebati producatorul despre programele de extindere a garantiei

Daca tot ati ajuns in punctul in care ati achizitionat deja o masina de infoliat noua, pentru a va asigura ca aceasta va functiona cum trebuie pentru mai mult timp, incercati sa prelungiti perioada sa de garantie.Desi initial acesta ar parea un cost suplimentar inutil, cu siguranta va va veni in ajutor in cazul in care apar defectiuni dupa primul an de functionare.

This entry was posted in articole. Bookmark the permalink.