Pungi Vid

Pungile de vid sunt pungi speciale destinate ambalarii in vid. Astfel de pungi au proprietati speciale si sunt necesare pentru o ambalare vidata de calitate. Procesul de vidare scoate aerul de din punga inainte de sigilarea acesteia.

Scopul vidarii

Vidarea scoate aerul din punga de vid pentru a : pastra produsele proaspete mai mult timp, conserva produse solide, impiedica evaporarea produselor lichide, impiedica formarea de bacterii, micsora volumul produsului s.a.

Proprietatile pungii de vid

Punga de vid trebuie sa fie rigida si sa aiba o suprafata “lucioasa”. Grosimea pungii de vid este mai mare decat la pungile standard de folie. Pungile de vid folosite pentru ambalari in industria alimentara trebuie sa aiba anumite aprobari de siguranta. Aprobarile atesta lipsa de efecte negative ale pungii de vid.

Ambalarea unor produse mai fragile : pufuleti , chipsuri, se poate realiza prin scoaterea aerului si introducerea unei cantitati mici de nitrogen. In functie de tipul de ambalare, punga de vid trebuie sa fie eligibila si sa aiba proprietatile necesare indeplinirii sarcinii.

Produsele ambalate in pungi de vid

Produsele ambalate cel mai des in pungi de vid sunt produse alimentare. Masinile de ambalat in vid de uz casnic sunt destul de populare, fiind folosite de numeroase persoane in jurul lumii. S-au inventat si tehnici speciale de gatit pentru alimentele provenite din pungi de vid.
Pungile de vid sunt folosite in mod comun la ambalarea: cafelei, produselor alimentare: carne, peste, salam, cascaval, branza s.a., alune, smochine, curmale si alte fructe uscate, produse lichide precum antigelul sau lichidul de parbriz s.a.

Cum modelele de pungi de vid sunt numeroase , aveti nevoie de sfatul unui expert cand decideti sa ambalati produse in vid !

sursa imaginii: cuisine-french.com

This entry was posted in articole and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.