Polipropilena – pungi

Pungile din polipropilena sunt modificate folosind polipropilena reciclata . Pungile sunt fabricate,mai exact, dintr-un polimer sintetic, un tip de material flexibil, si usor. Aceste pungi sunt mai groase si mai rezistente decat cele traditionale.

Polipropilena este o hidrocarbura care este extrasa din procesul de rafinare al petrolului. Este considerat unul dintre cele mai accesibile si versatile dintre plastice. Pe langa rezistenta, polipropilena are si proprietati de izolare electrica.

Din polipropilena se fabrica: saci, covoare, fibre, recipiente, ambalaje, tuburi, scaune,folii  s.a. Majoritatea produselor din polipropilena sunt produse prin metoda de “turnare prin injectie”. Astfel se poate mula pe orice matrita si poate crea: borcanele de iaurt, tuburi de medicamente, cutiute de margarina s.a.

Pungile de polipropilena devin tot mai populare. Datorita rezistentei superioare,pot fi folosite la cumparaturi de mai multe ori, si reprezinta un avantaj economic atac prin costurile de productie scazute cat si prin pretul lor de achizitie.

Pe langa aceste pungi comerciale se mai fabrica si pungi de polipropilena din mai multe straturi ce pot sustine pana la 3000 kg, astfel putand transporta marfuri foarte grele.

Cu siguranta, datorita proprietatilor sale superioare, polipropilena este unul din materialele plastice atat ale prezentului cat si ale viitorului.

 

Sursa imaginii : ipkitten.blogspot.com

This entry was posted in articole and tagged , , , . Bookmark the permalink.