National Arena

s

Am fost si eu acum ceva timp pe noul stadion National Arena, anuntat cu sule si trambite si slavit pe toate caile media posibil. Intr-adevar este ceva frumos si m-a cuprins o oarecare emotie dar cel mai probabil din cauza ca sunt roman, si, ne-fiind vreodata pe alte stadioane in alte tari, n-am vazut niciodata asa ceva!

Nu este nici mai mult nici mai putin decat un stadion performant,care se cerea de ceva timp in Romania. Cu toate astea, treaba este realizata 50% romaneste… lucrarea din cate am inteles a fost foarte scumpa (undeva la 250 mil euro) dar cel putin pe interior lucrarea pare mai mult facuta din economie. Nu erau indicatoare clare cate bai. La primul meci de pe stadion gazonul a fost dezastruos si ne-a facut de ras ca natiune.La prima ploaie de pe stadion acoperisul nu a putut fi inchis pentru ca nu aveau autorizatie de la primarie… la stadionul primariei. Fabulos.

Mi-a fost dat sa merg si la un meci important pe stadion si sa ajung dupa fluierul arbitrului. Organizare execrabila in conditiile in care pe Camp Nou intra si prin inceputul meciului 200.000 de oameni nu 50.000. Mai mult: la pauza la chioscurile din interiorul stadionului se vindea apa plata cu 5 lei jumatatea de pahar de plastic..cu toate astea lumea era la coada si erau doritori sa cumpere, dar surpriza : au ramas fara apa, chipsuri,cornuri etc. In conditiile in care vinzi cu adaos comercial de 500-1000% si ai si multi clienti dornici sa cumpere…cum iti permiti sa fii atat de necalculat incat sa ramai fara. Mi s-a parut cu adevarat bataie de joc.

Frumos frumos dar comparat cu ce? Orice lucru bun pare extraordinar cand il compari cu un trecut modest.

This entry was posted in articole and tagged , , . Bookmark the permalink.