Masini de vidat

ambalare vid

Ce sunt masinile de vidat?

Masinile de vidat sunt niste dispozitive ce scot aerul dintr-un pachet (plastic sau folie). Dupa cum se poate da seama si din nume, aceste masini videaza un anumit produs.

Cum functioneaza masinile de vidat?

Masinile de vidat vin in mai multe dimensiuni si modele. Cele mici sunt masini de vidat casnice, pentru uz gospodaresc : vidat sandwishuri, vidat fructe si legume etc. Cele mari, industriale, vin pentru productii si cantitati uriase si necesita vidari de mare viteza. Indiferent de tipul utilajului, principiul vidarii este acelasi : aerul este scos din pachet prin intermediul unui tup.

Scopul masinilor de vidat

Vidarea produselor este realizata deoarece produsele vidate (mai ales cele alimentare) isi pastreaza mai mult prospetimea, aspectul si proprietatile. Este foarte important ca vidarea sa fie una de calitate si sa se realizeze in mod corect, altfel avantajele vidarii vor fi anulate.

Companiile folosesc vidarea pentru pastrarea produselor pentru mai mult timp proaspete dar si din considerente de marketing : aspectul produsului, prospetimea lui etc.

Vidarea produselor alimentare acasa

In ziua de azi sunt disponibile catre comercializare si mici sisteme de vidat produsele alimentare in propria locuitna. Acestea nu sunt foarte scumpe si ofera o vidare destul de calitativa. Pentru mai multe detalii asupra masinilor de vidat, nu ezitati sa ne contactati !

Vidat produse industriale

Vidarea se poate realiza si pe produse de un volum foarte mare. Astfel de procedee se folosesc doar in fabrici si in medii mari. Utilajele de dimensiune mare au in consecinte o viteza de lucru foarte mare si o calitate a pachetelor superioara celor comerciale. De obicei masinile de vidat sunt integrate in linii mari de productie si trebuiesc intotdeauna montate de un specialist !

 

This entry was posted in articole and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.