Masini de paletizat – informatii utile

Despre masini de paletizat

Masinile de ambalat paleti au fost inventate pentru a reduce numarul de folie de ambalare folosita la infasurarea unui produs. Masinile de ambalat reduc timpul de executie a unei paletizari, reduc riscurile de accidentare si micsoreaza semnificativ numarul de personal ce trebuie folosit pentru o ambalare. Cu un singur om ce supravegheaza utilajul, iar altul care incarca, o companie de logistica isi poate desfasura activitatea de impachetare a paletilor.

Folosirea masinilor de paletizat

In general masinile de paletizat infasoara in hartie, aluminiu sau folie stretch. Produsul este pus in pozitie, se apasa butonul pentru inceperea ciclului de ambalare iar paletizorul in mod automat roteste produsul in timp ce il infasoara in material protectiv.

La achizitionarea unei masini de ambalat paleti trebuie sa fiti 100% sigur ca tipul ales este cel bun. Acestea vin cu mai multe moduri de ambalare (cu pre-stretch folie, fara prestretch) si mai multe facilitati (coloana inalta, tambur deasupra pachetului s.a.). Este important ca paletizorul ales sa poata ambala produsul fara sa il deterioreze in vreun fel.

Tipuri de masini de paletizat

  • automate / semi-automate
  • cu coloana inalta/ cu coloana standard
  • cu sistem pre-stretch / fara sistem pre-stretch
  • cu tambur pentru presarea produselor de deasupra.

Sistemul pre-stretch la paletizoare

Sistemul pre-stretch la masinile de paletizat realizeaza intinderea foliei inainte ca aceasta sa fie infasurata pe palet. Acest lucru face ca folia sa fie intinsa mai mult decat daca ar fi rulata direct pe pachet, din asta rezultand o economie la folie de minim 30%. Paletizoarele dotate cu sisteme pre-stretch sunt mai scumpe decat cele standard, dar compenseaza prin economia realizata in timp la folie. Folia folosita la pre-stretch este una speciala, un pic mai scumpa decat cea standard folosita pe paletizoarele fara acest sistem.

Alte avantaje pentru pre-stretch :

  • pachetele sunt stranse mai bine de produs
  • utilizatorul poate controla nivelul de intindere a foliei in momentul realizarii pre-intinderii

Avantajele paletizxoarelor la 220V fata de 380 V

Un paletizor la 220V poate fi folosit si pentru micile afaceri ce nu se incadreaza in cadrul marilor fabrici sau spatii industriale. Paletizoarele la 220V sunt mai cautate si datorita faptului ca nu necesita o conectare superioara (380) la reteaua electrica, functionand pe cea standard, iar consumul este semnificativ mai mic. Masinile de paletizat ce se conecteaza la 220V sunt un pic mai scumpe decat cele la 380V.

Scopul final al paletizoarelor

Scopul principal al masinilor de paletizat este acela de a oferi protectie la transport produselor dvs. prin infasurarea in folie. Sunt o serie de factori ce influenteaza compatibilitatea intre produs si paletizor. Cel mai bine este sa consultati un expert.

Pentru orice intrebari legat de masinile de ambalat paleti, nu ezitati sa ne contactati!
Echipa Bisoti.

This entry was posted in articole and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.