Masini de etichetat

cod de bare

Ce sunt masinile de etichetat?

Aceste utilaje aplica etichete pe produsele companiei. Etichetele pot fi de orice tip, de la etichete cu specificatii pana la coduri de bare. Masinile de etichetat vin in mai multe tipuri si marimi.

Modele masini de etichetat industriale

Etichetarea se poate face automat in cazul marilor fabrici. Etichetele sunt depozitate intr-un compartiment de unde sunt “trase” in mod automat de catre un dispozitiv si aplicate direct pe produsele din linia de productie.
Sistemul complet de etichetare dezlipeste automat agtipildul, il aplica pe produs, si depoziteaza “resturile” ramase intr-un compartiment special.

Masini de etichetat mici

Masinile mici de etichetat au forma unui “pistol” si pot fi folosite de catre un lucrtor. Sunt extrem de utile mai ales in supermarketuri, unde produsele sunt livrate de diferiti furnizori, iar sistemul central al magazinului trebuie sa le identifice intr-un fel. Sunt utile de asemenea in fabrici de distributie sau filiale ale marilor companii in tari straine. Intr-o filiala, nefiind prezenta linia de productie ci avand doar spatiu de depozitare, se face etichetarea manuala a produselor cu astfel de masini de etichetat. Acest proces este necesar pentru aplicarea unui nou cod de bare decat cel din tara de productie.

Utilizarea masinilor de etichetat

Masinile de etichetat sunt absolut necesare in orice companie, in special in cele de dimensiune medie si mare. Ele te pot ajuta sa identifici fiecare produs dupa un ID sau cod, si sunt elementele ce tin de fapt pe picioare o afacere, prin ordinea care se pastreaza in fabrica datorita lor. Firmele de distributie, serviciile postale si de livrare la domiciliu sau chiar livrarea de pizza, nici unul din aceste servicii nu ar putea fi la fel de rapid fara masina de etichetat !

Sfaturi finale

Masinile de etichetat industriale vin in dimensiuni mari si in numeroase caracteristici. Inainte sa achizitionati o masina de etichetat trebuie sa consultati un expert pentru a fi sigur ca masina de etichetat este compatibila cu utilajul dumneavoastra. Factorii decisivi pot fi : dimensiunea pachetului, continutul pachetului, materialul din care este facut.

Etichetele

Etichetele sunt produse personalizat pentru fiecare companie si produs in parte si trebuie sa aiba de fiecare data coduri unice. Etichetele sunt de fapt cele ce “pastreaza ordinea” intr-o mare companie. Daca afacerea dvs. se dezvolta si nu mai reusiti sa tineti minte unde gasiti materiale prin depozit, etichetele cu siguranta sunt salvarea dumneavoastra !

This entry was posted in articole and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.