Masini de capsat

capsator

Ce este capsatorul?

Capsatorul este un sistem care uneste sau leaga doua bucati de hartie, ciolofan sau alt material, prin trecerea prin ele a unei capse ale caror capete sunt pliate sau indoite la capat. Cuvantul capsator este unul general , capsatoarele fiind folosite astazi in numeroase scopuri nu doar in birouri, scoli si papetarii. Capsatorul este folosit in medii industriale pentru capsari de mare viteza si volum mare de lucru, sau in medicina pentru inchiderea ranilor sau operatiilor.

Istoricul capsatorului

O forma primitiva a capsatorului a fost inventata in anul 1866 de catre George McGill (sursa wikipedia.org) . In urmatorii ani,au continuat sa apara diferite tipuri de capsatoare si sisteme de capsat imbunatatite. In anul 1878 a fost inventata prima masina ce putea capsa o revista intreaga !

Metode de capsat

  • Capsarea permanenta – cel mai popular tip de capsare gasit in prezent in majoritatea birourilor pentru mici capsatoare de hartii. Este realizata prin tehnica introducerii unei capse metalice prin hartie, si indoirea capetelor acesteia pe partea opusa.
  • fixarea – folosita in special in industria textila pentru a trasa liniile ce urmeaza a fi cusute. se realizeaza prin introducerea unui ac de metal ce grupeaza materialele impreuna.
  • prinderea – obiectele sunt prinse de o suprafata, fie prin introducerea unui ac, sistem magnetic sau chiar prin indoirea unei foi de suprafata respectiva. Folosita indeosebi in industria textila si in papetarie
  • capsarea prin gaurire – se face o gaura in hartie/material prin care este introdus coltul materialului capsat de acesta.

Capsarea in medicina

Folosite in medicina, capsatoarele sunt folosite in special pentru inchiderea ranilor sau in timpul operatiilor. Aceste capsatoare difera total de cele industriale sau de uz comun, si nu folosesc capse metalice. Folosesc doar conceptul de “capsare”.

Masini de capsat industriale

Masinile de capsat industriale au aparut ca o necesitate pentru marile fabrici datorita vitezei lor de lucru, exactitatii capsarii si calitatii capsarii. Masinile de capsat vin in mai multe modele si marimi depinzand de tehnica de capsare, tipul capselor marimea capselor s.a. Masinile de capsat ofera capsari profesioniste si rezolva cate probleme bine cunoscute la capsatoarele. Capsele nu se blocheaza in aparat, capatele capselor sunt indoite corect, capsele sunt livrate in capsator una cate una.

Masinile de capsat pot realizat 2 sau mai multe capsari simulta, si pot urma un design de capsare computerizat. Sunt folosite in numeroase situatii cum ar fi : capsarea pungilor, capsare in industria textila (capsarea etichetelor de blugi), in papetarie, birotica si tipografii : capsarea caietelor, revistelor s.a.

Masinile de capsat au facilitati precum :

  • capsarea rapida
  • capsarea cu consum mic de energie
  • dubla capsare
  • ciclu de capsare cu un numar X de capse
  • reglarea distantei dintre capse

Masini de capsat in Romania

In Romania,odata cu dezvoltarea industriei au aparut si masinile de capsat. In ziua de azi pot fi gasite in fabricile din tara numeroase tipuri de masini de capsat, depinzand de tipul capselor, metoda de capsare si industria in care sunt folosite.

Pentru sfaturi asupra masinilor de capsat industriale, nu ezitati sa ne contactati.

 

This entry was posted in articole and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.