Istoria pachetelor

Primele impachetari folosite de om au fost materialele naturale disponibile la acea vreme : cosuri de stuf, cutii de lemn, vase de ceramica, butoaie de lemn, saci tesuti s.a. Studiul vechilor forme de impachetare reprezinta o ramura importanta arheologica.

In 1035 datea prima data istorica despre impachetarea in hartie a fructelor si legumelor de la pietele din Cairo.
La inceputul secolului 19 au aparut si cutiile, la inceput facute din materiale fieroase apoi evoluand in carton. Evolutia adevarata a ambalarii a inceput in secolul 20 odata cu inceperea folosirii aluminiului si a inventarii mai multor tipuri de plastic. Multe ambalaje folosite azi in scopuri comerciale au fost dezvoltate initial pentru armata si transportarea diferitelor materiale.

Ambalajele au evoluat in zilele de azi pe diferite ramuri industriale conform diferitelor necesitati. In secolul 20 au inceput sa fie luate in considerare si factori eco, biodegrabilitatea ambalajului, efectul acestuia asupra produsului ambalat, nivelul de protejare sau impermiabilitate oferit s.a.

Odata cu reciclarea ambalajelor si posibilitatea lor de utilizare s-a realizat de fapt adevaratul progres de la metodele de protejare a materialelor trasnportate folosite in antichitate.

 

This entry was posted in articole and tagged , , , . Bookmark the permalink.