Istoria cutiilor de carton

Cutiile de carton sunt cutii prefabricate ce sunt folosite in special pentru protejarea produselor la transporturi sau depozitare. Prima cutie de carton comerciala a fost produsa in Anglia in anul 1817 de catre sir. Malcolm Thornhil , in SUA prima cutie fiind produsa in 1895.

Pana in 1900 , cutiile de carton au inlocuit lazile si alte sisteme de protectie a marfii in depozitare. Popularitatea comerciala au castigat-o prin utilizarea lor la ambalarea cerealelor pentru micul dejun.

In Franta, cutiile de carton au o instorie chiar mai lunga ! La muzeul de Cartoane din Valreas sunt descrise istoriile materialelor de carton folosite in regiune, iar date istorice confirma ca aceste cutii au fost folosite inca din anul 1840 pentru transportul moliilor de bumbac si oualelor acestora din Japonia in Europa.

Utilizarea cutiilor de carton a explodat in Europa si SUA dupa anul 1930, fiind folosite atat ca jucarii pentru copii pana la adaposturi improvizate pentru cei fara casa. Cutia de carton este cu siguranta cea mai raspandita forma de a proteja marfa transporatata in zilele noastre.

Dar cutiile de carton reprezinta mai mult de atat?

DA! Reprezinta arta, marketing, strategia de a prezenta un produs, vanzarea lui depinzand in mod direct in ziua de azi de aspectul cutiei. Un ambalaj bun cu adevarat vinde orice !

This entry was posted in articole and tagged , , . Bookmark the permalink.