Intretinere masina de ambalat termocontractie

mentenanta ambalare

Sfaturi de mentenanta pentru masina de ambalat

Masinile de ambalat prin termocontractie de la Bisoti au o fiabilitate excelenta si rezista cu bine in cele mai solicitante locuri de munca. Manipularea lor corecta, si in conformitate cu sfaturile noastre pot prelungi considerabil durata de viata a masinii de ambalat, si va puteti folosi de serviciile acestea cativa ani, fara sa necesite nici o reparatie majora.

Mediul de lucru corespunzator

Primul si cel mai important lucru este ca masina de ambalat sa functioneze intr-un mediu care se afla in conformitate cu specificatiile din cartea tehnica. Temperaturile ideale de lucru intre 4 si 28 de grade, sa nu se afle depozitate in zone umede sau cu o umiditate ridicata. Masina de termocontractie trebuie sa fie legata corespunzator la reteaua de impamantare. Trebuiesc evitate neaparat : varsatul de lichide pe masina de ambalat, alte mici componente asupra gratarului ce pot interactiona cu elicea masinii (metale, non metale s.a.).

Utilizarea corespunzatoare a masinii

Sistemul de ambalare nu trebuie bruscat sau fortat in nici un fel. Ciclul semi-automat face ca procesul de ambalare sa nu necesite nici un fel de forta fin partea utilizatorului.
Odata adus capacul in pozitia de ambalare, este sustinut in loc de un electromagnet. Utilizatorul nu trebuie sa continue sa apese pe capac odata ce l-a adus in pozitie sau sa incerce sa ridice capacul inainte de terminarea ciclului. Capacul se va ridica automat in momentul in care impachetarea este finisata.
Operatorul nu trebuie sub nici o forma sa se sprijine de sertarul utilajului, sa depoziteze materiale de orice fel pe acesta sau sa manance in preajma masinii de ambalat. Este bine sa se evite depozitarea oricaror materiale inflamabile in preajma masinii de ambalat, sau a oricaror alte tipuri de materiale ce pot strica buna ei functionare.

Orice piese de dimensiuni mici ex. piulite, suruburi si altele, nu trebuiesc sa se strecoare in partile interne ale masinii de ambalat!

Intretinerea masinii

Dupa terminarea ciclului de lucru intotdeauna opriti masina apoi scoateti-o din priza!
Daca in timpul lucrului se ia o pauza de 30 de minute este bine sa se opreasca masina din lucru.
Curatati la finalul zilei rezistenta de sigilare fie cu o carpa data cu cauciuc siliconic, fie cu o bucatica de lemn de brad.
Sub nici o forba nu incercati sa curatati rezistenta de sigilare a utilajului cu un kater sau un cutit !!!

Mentineti masina curatata de praf, atat la suprafata cat si in interior sub grilajul de lucru.

This entry was posted in articole and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.