Folosirea pungilor de gunoi biodegradabile

Sacii de gunoi biodegradabili sunt o modalitate buna pentru stocarea deseurilor noastre . Daca fiecare din noi ar folosi saci biodegradabili, aceste avantaje s-ar vedea in primul rand la groapa de gunoi,loc in care se strang zilnic un numar considerabil de deseuri. Sacii biodegradabili nu sunt cu nimic mai scumpi decat cei normali ce sunt gasiti in magazine. Cu toate acestea, putine persoane se obosesc sa vada diferentele sau sa caute un anumit tip de pachet de saci.
Exista 3 tipuri de pungi biodegradabile:

  • Oxo – ceea ce inseamna ca plasticul se va distruge cand e expus la oxigen
  • Bio – sacul se va descompune in CO2 si apa cand este expus la raze UV
  • Degradabil – se va descompune foarte usor

Procesul din spatele biodegradarii contine 2 pasi. Intai materialul este oxidat, apoi acest material este “consumat” de catre niste bacterii non daunatoare ce lasa in urma doar materiale inofensive si reutilizabile.

Nu se stie exact cat timp dureaza pana o punga de plastic normala se degradeaza,dar aceasta perioada poate ajunge pana la 1000 de ani si mai mult. Este importanta folosirea acestor pungi bio pentru a nu lasa in urma o “mostentire” uriasa de pungi de plastic.

In vederea promovarii pungilor bio, in supermarketinguri s-a pus o taxa suplimentara pe pungile de plastic. Singurele pungi ce pot fi eliberate gratuit sunt “pungile verzi”.

This entry was posted in articole and tagged , , , . Bookmark the permalink.