Electromagnetul

Cum functioneaza electromagnetul?

Un electromagnet este acea componenta care creeaza camp magnetic in urma expunerii la curent electric. Un electromagnet este o bobina de sarma infasurata in jurul unui miez de fier. Curentul care trece prin fir creaza un camp magnetic in jurul acestuia. Campul firului se concentreaza in miezul din centru si creaza un camp magenetic mai puternic.
Avantajul principal este ca poate fi pornit si oprit oricand, si i se poate controla puterea prin intensitatea curentului electric.

Istoria electromagnetului

Danezul Hans Christian Ă˜rsted  a descoperit in 1820 ca curentul electric creaza camp magnetic. Electromagnetul a fost inventat in 1824 de catre englezul William Sturgeon, electromagnetul lui fiind in forma de potcoava. In 1827 , un american Joseph Henry a imbunatatit si popularizat electromagnetul.

Utilizari ale electromagnetului

Electromagnetul se foloseste in numeroase industrii, si dispozitive, fara sa realizam macar ca el este acolo. Cea mai cunoscuta utilizare este in industria deseurilor,acesta fiind folosit pentru a extrage fierul si alte metale din groapa de gunoi.

sursa informatiilor: wikipedia.org

Electromagnet in Bucuresti

Bisoti produce electromagneti din cupru pentru masinile de ambalat termo si nu numai. Daca aveti nevoie de informatii sau de un electromagnet, nu ezitati sa ne contactati!

 

This entry was posted in articole and tagged , , . Bookmark the permalink.