Cum decizi ce utilaj sa alegi?

Doriti sa achizitionati un utilaj pentru firma dumneavoastra si nu va puteti decide? Exista numerosi furnizori, care mai de care gata sa va vanda un produs? Cantariti-va bine urmatorul pas pentru a fi sigur la incheierea contractului ca ati facut cea mai buna alegere.

Intelegeti functionalitatea utilajului

Primul pas cand doriti sa achizitionati un utilaj este sa intelegeti functionalitatea lui, modul de lucru si alte detalii. Incercati sa va faceti o imagine de ansamblu , preferabil dintr-o sursa neutra si obiectiva. Orice comerciant incearca sa isi vanda marfa si va va spune ca produsul sau este cel mai bun. Riscati chiar sa cumparati un produs care in realitate nici macar nu poate sa fie folosit in scopul in care intentionati dumneavoastra.

Alegeti calitatea inaintea pretului

De fiecare data cand vedeti un pret extraordinar la un utilaj, verificati de doua ori daca calitatea este cea asteptata. Calitatea este greu de obtinut la preturi foarte scazute, sau de nisa, desi nu intotdeauna pretul este garantia calitatii. Calitatea se poate traduce in fiabilitate,iar fiabilitatea se traduce in bani prin reducerea de noi achizitii sau de reparatii la cele vechi.

Cautati producatorii nu intermediarii

Incercati sa cumparati utilaje direct de la producatori. Reducand numarul de intermediari, reduceti atat costurile cat si timpul in care se vor rezolva eventualele probleme aparute. Daca produsul trece prin 3 sau 4 intermediari pana ajunge la dumneavoastra, se pierde “urma” utilajului, si riscati ca garantia lui sa nu fie respectata in cazul in care apar defectiuni.

Mai mult, un producator va poate da in raspuns clar in cazul unei defectiuni : cat costa o piesa, cand va fi reparat utilajul , ce costuri de intretinere vor fi.

Intrebati tehnicienii inaintea vanzatorilor

De multe ori un “meserias” va poate da sfaturi mult mai bune decat orice vanzator. Acesta cunoaste direct utilajele deoarece lucreaza cu ele, stie ce probleme apar in timp si daca sunt greu de rezolvat. Vanzatorii incearca permanent sa va ia ochii cu oferte si pliante, de multe ori ei nici macar nu au vazut utilajul respectiv in realitate.

Analizati cu partenerii

Analizati achizitia impreuna cu partenerii : o a doua parere nu strica niciodata. Cand cumparati un utilaj, tineti intotdeauna aproape unul din tehnicienii sau inginerii dumneavoastra, alaturi de un economist sau un contabil. Ascultati si sugestiile celorlalti inainte de a lua o decizie finala.

This entry was posted in articole and tagged , , , . Bookmark the permalink.