Ce tre sa stiu cand aleg o masina de ambalat?

Sunt mai multi factori ce trebuie luati in considerare cand ne decidem sa achizitionam o masina de ambalat. Indiferent de tipul masinii de ambalat sunt o serie de aspecte ce trebuie urmarite atent pentru a fi sigur ca achizitia este o investitie profitabila si nu o pierdere pentru companie.

Furnizorul

Trebuie sa ne asiguram ca furnizorul este unul serios, si marfa va ajunge cu siguranta la noi, odata ce este platita.Daca nu avem posibilitatea de a verifica istoricul furnizorului, macar putem verifica daca aceste are un Cod Unic de Inregistrare valid sau o inregistrare valida in Registrul Comertului.

Provenienta masinii de ambalat

Este important sa verificam intotdeauna provenienta masinii de ambalat. Desi numeroase echipamente din tari asiatice : China, Taiwan etc pot avea de multe ori o fiabilitate buna si un raport calitate-pret rezonabil, este bine sa ceri o a doua parere intotdeauna inainte sa cumperi un anumit tip de utilaj. Chiar si masinile din tari europene  Italia,Germania Olanda s.a. pot proveni de fapt din tari Asiatice, fiind doar importate prin o tara Europeana al carui nume ar trebui sa ofere o falsa siguranta a calitatii.

Piesele de schimb

Dupa ce verificam toate aspectele de mai sus si totul pare in regula suntem tentati sa zicem ca toate aspectele sunt verificat si putem cumpara masina de ambalat. Dar este oare asa?
Ce se intampla daca, la 4 luni de la achizitionare, un defect neprevazut intervine si ceva se strica la masina de ambalat? O va repara furnizorul? Este specificat acest lucru in contract?
Desi majoritatea utilajelor vin cu garantie, important este si timpul in care se poate interveni pentru o reparatie. Daca detineti o afacere mare ce nu poate sta in loc nici 5 minute, nu va puteti permite ca reparatia unui utilaj aflat in garantie sa se faca in 2 saptamani pana cand piesele de schimb originale ajung din Italia,Germania sau China. Preferabil ar fi sa va asigurati mereu ca furnizorul are piese pe stoc sau sa gasiti un furnizor local sau o firma din orasul dumneavoastra ce asigura service pentru astfel de masini de ambalat.

Instruirea personalului

Ati verificat ca furnizorul este serios, ati vazut ca utilajul este de calitate si ca este asigurat un service prompt pentru el. Acum, cand utilajul va ajunge in curtea dumneavoastra si angajatii nu vor sti cum sa il foloseasca, ce veti face?
Verificati intotdeauna cu furnizorul daca acesta va va efectua si instruirea personajului pentru folosirea utilajului. Va va oferi si un manual sau o carte tehnica cu specificatii? Modul de utilizare a masinii este extrem de important pentru durata sa de viata, de aceea este important ca angajatii care manipuleaza utilajul sa stie ft bine cum sa il pastreze in stare buna de functionare. Bisoti a furnizat masini de ambalat termo care, manipulate corect si in conditii optime, au functionat fara reparatii chiar si pe o perioada de 8 ani, un factor ce ofera un avantaj economic enorm firmei care a achizitionat utilajul.

Serviciu de reinnoire

Daca toate aspectele de sus va sunt favorabile , felicitari ! Ati incheiat o super afacere. Ideal ar fi, dupa 2-3 ani cand utilajul se va invechi, sau veti dori un utilaj mai mare sau mai performant odata ce afacere se dezvolta, furnizorul sa va ofere si un serviciu de reinnoire a utilajului, Mai exact: Un utilaj nou la un pret redus in schimbul celui vechi. Nu ezitati sa intrebati niciodata acest lucru !

In speranta ca acest articol a fost util, bafta in achizitionarea unei masini de ambalat!

Bisoti ofera catre dvs toate serviciile de mai sus !

This entry was posted in articole and tagged , , , . Bookmark the permalink.