Caserole de plastic

casoleta de plastic

Caserole de plastic – detalii

Caserolele de plastic sunt recipiente pentru depozitat produse alimentare si non alimentare. Casoletele de plastic sunt folosite in industrie pentru vanzarea produselor, atat ca un element de marketing cat si pentru pastrarea prospetimii si integritatii produselor alimentare.

Caserola vine de la francezul “saucepan” care s-ar traduce mai mult prin cratita, recipient pentru gatit. In timp, tehnologia a evoluat si s-au creat numeroase tipuri de plastic . In zilele de astazi prin caserola se intelege mai mult orice recipient plastic pentru mancare, decat cratita sau recipient pentru gatit.

Caserolele de plastic in prezent

Astfel de caserole pot fi gasite in toate supermarketurile. Majoritatea produselor alimentare sunt comercializate astazi in caserole. Acestea pot fi fabricate dintr-un plastic foarte subtire, fiind practic de unica folosinta. Acestea nu ofera protectie sporita produselor si au mai mult rolul de a le sigila.

Tipuri de caserole de plastic

  • caserole subtiri, de sigilare : sunt folosite pentru vanzarea produselor si ajuta la prezentarea lor.
  • caserole refolosibile, de depozitare : sunt folosite in gospodarii pentru a depozita mancare, sunt facute dintr-un pastic mai solid si pot fi reutilizate.
  • caserole de voiaj, asemanatoare cu cele de depozitare, dar mai etanse.

Caserole de plastic in Romania

Desi in vestul Europei au fost introduse cu cativa ani inainte sa apara in Romania, casoletele nu s-au lasat asteptate prea mult nici in tara noastra. Folosirea lor a explodat odata cu aparitia Supermarketurilor. Recent s-a pus si problema posibilelor lor efecte nocive asupra mancarii, probleme de reciclare s.a.

Casoletele de plastic pot fi biodegradabile si inofensive pentru alimente dar nu toate tipurile de plastic sunt la fel. Depinde de producator sa foloseasca exact tipul de plastic recomandat, iar autoritatile competente din domeniu sa verifice permanent aceste lucruri.

This entry was posted in articole and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.