Benzi transportoare – date istorice

Istoria benzilor transportoare incepe la mijlocul secolului 17. Abia in anul 1795 au devenit benzile transportoare metoda preferata pentru transportul cantitatilor mari de materiale. La inceput au fost folosite doar pentru mutarea sacilor de cereale pe distante scurte.

Sisteme initiale erau destul de simpliste si constau intr-un pat de lemn si o centura ce inconjura acest pat de lemn. Au mai fost produse anterior si benzi transportoare din piele, panza sau cauciuc. Cererile de benzi transportoare au explodat la inceputul secolului 20.

Hymle Goddard a fost primul care a primit brevet de inventie pentru transportul pe role in 1908 ,dar aceasta afacere nu a fost una de succes. In 1919 benzile cu reglaj electric au fost folosite in special in industria auto.Astfel au devenit populare pentru transportul marfurilor grele in fabrici.

Dupa anul 1920 benzile transportoare au evoluat in mai multe forme, fiind folosite inclusiv in mine de carbune deplasand materiale pe destante de pana la 10 km si au fost realizate cu straturi de bumbac acoperite de cauciuc,mai tarziu evoluand in benzi din material sintetic.

Odata cu cresterea cererii au inceput sa fie folositi la fabricare polimeri sintetici. Astazi se produc din bumbac, piele,uteran, neopren, nailon, PVC, silicon, otel. In functie de tipul produsului ce trebuie transportat se produc si se calculeaza atat dimensiunile si materialele benzii transportoare cat si ale curelelor de transmisie.

Gasiti benzi transportoare pentru tunelele de ambalare pe site-ul nostru.

This entry was posted in articole and tagged , , , . Bookmark the permalink.