Banda teflon sau PTFE

Despre banda teflonata / PTFE

Teflon este denumirea comerciala pentru PTFE (politetrafluoretilenă), un polimer format din carbon si fluor.Teflonul a fost dezvoltat in anul 1938 si a revolutionat lumea platicului. A fost creata astfel una din cele mai alunecoase suprafete existente. Teflonul nu este celebru doar pentru proprietatile sale de a nu se lipi, avand multe alte avantaje.

Teflonul comercial

In mod comercial teflonul este folosit in gospodarii, in componenta tigailor sau altor ustensile de gatit, pentru a nu se lipi mancarea. Teflonul fiind intr-adevar o revelatie in lumea ustensilelor culinare. PTFE este folosit de asemenea in lacul de unghii. Substanta se lipeste de unghii si odata uscata are proprietatea de a “respinge” orice alte inpuritati sau materiale.

PTFE industrial

Folosit in industria automobilistica in special pentru stergatoarele de parbriz. Datorita teflonului,acestea aluneca usor si nu scartaie.
PTFE-ul este folosit intens in special in industria otelului si cea a chimicalelor. Lucrand la temperaturi foarte ridicate, producatorii au nevoie de teflon care are o rezistenta mare la aceste temperaturi, si in plus rezista la coroziune.

Banda Teflonata PTFE in Bucuresti

Bisoti va ofera banda teflonata PTFE pentru masini de ambalat termocontractibile. Scopul acesteia este de a proteja cauciucul siliconic de sub ea. Datorita proprietatilor sale, PTFE nu se lipeste de rezistenta incinsa care este aplicata asupra ei de fiecare data cand se realizeaza o ambalare.

This entry was posted in articole and tagged , , . Bookmark the permalink.