Avantajele liniilor de ambalare si sistemelor automatizate

Liniile de ambalare si sistemele automatizate sunt acele mecanisme destinate marilor fabrici si industrii menite sa reduca cat mai mult sau total interventia omului intr-un anumit proces . Scopul este minimizarea greselilor tehnice, reducerea mainii de lucru, grabirea proceselor.

Avantajele majore ale sistemelor automatizate

Sistemele automatizate sunt foarte rapide ! De pana la 40 ori mai rapide decat cele manuale sau semi-automate. Alt avantaj major este faptul ca reduc mana de lucru considerabil, deci costurile cu angajatii.

La masinile termocontractibile

De exemplu , la masinile termocontractibile ati putea atinge o productivitate anume folosind 3 masini de ambalat Bisot3040. Aceeasi productivitate insa o puteti atinge folosind un singur utilaj de tip Tunel 5055, reducand astfel timpul de lucru, consumul de energie si numarul de lucratori .

La masinile de paletizat

Infasurarea paletilor manual este greu de realizat. In primul rand folia nu este la fel de bine stransa ca la sistemele automatizate, timpul consumat poate fi de pana la 10 ori mai mare, iar cantitatea de folie folosita poate fi de 3 ori mai mare. Sistemele automatizate indiferent de tip constituie clar o investitie.

Dezavantajele automatizarii

Costurile initiale de achizitie sunt mai mari decat la masinile semi-automate. Liniile de ambalare reprezinta o investitie ce se atenueaza in timp.

Aveti nevoie de o echipa specializata atat pentru montaj si reparatii, dar si pentru mentenanta. Daca linia de productie se blocheaza, trebuie intervenit imediat in remedierea probleme. Este posibil inclusiv sa trebuiasca sa angajati un tehnician care sa supravegheze permanent linia dumneavoastra de productie.

This entry was posted in articole and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.