Ambalarea produselor alimentare

Importanta ambalarii produselor alimentare

Ambalare produselor alimentare este foarte importanta in primul rand pentru igiena, iar in al doilea rand pentru transportul lor. Ganditi-va cum ar fi, de exemplu, sa plecati de la supermarketul din colt cu 1 litru de lapte,fara a primi o cutie pentru el. Ar trebui sa veniti de fiecare data de acasa cu o sticla pentru a putea cumpara laptele. Acelasi lucru este valabil pentru iaurt, mezeluri, branza, paine, fursecuri, ciocolata si toate celelalte.

Ambalajele au revolutionat pentru totdeauna domeniul de distribuire si vanzare al produselor alimentare. Ambalajele conserva mancarea, ofera protectie si poate cel mai important pentru departamentul de marketing al unei firme : atrage ochii clientilor.

Ambalarea produselor alimentare se face diferit in functie de tipul si marimea produsului. Rezultatul insa trebuie sa fie mereu acelasi : un ambalaj de calitate, fiabil si etans.

Ambalarea alimentelor in vid

Ambalarea in vid se face in mod special la impachetarea mezelurilor si branzeturilor dar si al maslinelor spre exemplu sau al fructelor confiate. Vidarea nu permite aerului sa iasa din pachet si pastreaza prospetimea alimentelor mai mult timp. Asta nu inseamna ca un salam ambalat in vid nu trebuie sa fie tinut in frigider,sau cel putin la o temperatura scazuta. Vidarea doar faciliteaza pastrarea prospetimii, nu o garanteaza in orice conditii !

Ambalarea cu folie de aluminiu

Folia de aluminiu este de asemenea un material ce conserva alimentele. Putem intalni folie de aluminiu de exemplu pe capacul borcanelelor de iaurt, ce mentin pachetul etans inchizand cel mai sensibil punct al sau.

Folia de aluminiu este comun folosita si la alte tipuri de produse: cornuri cu ciocolata, cereale integrale, chipsuri, seminte si multe altele.

Ambalarea alimentelor trebuie sa se faca intotdeauna in functie de tipul produsului ambalat.

Reciclarea si ECO in domeniul ambalajelor alimentare

Pe vremuri era ceva comun ca oamenii sa mearga la piata cu propiile pungi . Ganditi-va ca in ziua de astazi fiecare produs in parte are propriul ambalaj : alunele,migdalele,smochinele , ciocolata, hartia igienica, caietele si toate celelalte produse din supermarketuri vin in propriul ambalaj. Asta dezvolta o noua problema : ce se intampla cu toate aceste ambalaje odata ce sunt folosite? De aceea este esential ca ambalajele sa fie biodegradabile si sa fie “prietene” cu mediul inconjurator.

Pentru sfaturi asupra ambalarii produselor alimentare, nu ezitati sa ne contactati !

This entry was posted in articole and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.